Antautuminen todella vieraalle ajatukselle (ennakkoluuloitta)

 Viime lauantaina 23.3. se sitten lopulta tapahtui. Kävin nimittäin yhdessä hyvän ystäväni kanssa tsekkaamassa Tesoman version Lähiömysteeri-kaupunkiseikkailuista. Tämä Lähiömysteeri on siis pakohuonepelien tyylinen ulkona (lähiössä), joko Tesomalla tai Hervannassa ratkottava mystinen katoamistapaus. Saat tehtäväksesi selvittää, minne on kadonnut Hessu tai Henna Hervannassa tai Terhi Tesomalla.

Mysteerin aloitus

 Saavumme aloituspaikkaan hieman sovitun klo 15 jälkeen. Paikkana toimii Tesoman legendaarinen ja itselleni kohtuullisen paljon ajatuksia herättävä pubi. Asuimme aikanaan vaimoni kanssa naapurilähiössä Haukiluomassa, joten paikka löytyi ilman navigointilaitteitakin. Avuksemme saamme pelin järjestäjältä sähköpostilla ns. mysteerikirjeen, josta löytyy lisätietoja ratkaistavaksi tarkoitetusta arvoituksesta sekä muita lisäohjeita. Kirje sisältää selkeän, napakan ja mikä parasta, täysin aidontuntuisen tilanneselvityksen Terhin katoamiseen liittyen.

Aluksi siis haistelemme pubielämän tuoksuja ja nauramme hieman itsellemme, ainakaan minä en ole vastaavanlaisessa tarkoituksessa mennyt koskaan yhteenkään pubiin sisälle asti. Katseista päätellen emme ehkä sulaudu aikaistettuja päivällisiä nauttivien asiakkaiden joukkoon, joten jäämme heti tiskin alkupäähän odottamaan henkilökuntaa. Kerromme mystisestä katoamisesta hieman kuiskaten meitä palvelemaan tulleelle myyjälle ja hän ymmärtää oitis tilanteen vakavuuden. Terhiltä on jäänyt laukku pubiin. Meille lähetetyn tarinan turvin, teemme nopean analyysin unohdetusta laukusta -> kantapaikassaan usein asioiva Terhi, on lähtenyt melkoisella vauhdilla, syytä vain emme tiedä.

Saamamme numeroyhdistelmälukolla varustettu laukku on selkeästi lukossa ja ei aukea sitten millään. Yritämme ja yritämme. Ajatuksena minulla (tosielämän Watsonilla) käy tietysti ensimmäisenä mielessä virheellisyys. Mitä jos lukko lukuisista yrityksistä huolimatta onkin epäkunnossa tai avauskoodi on virheellisesti järjestäjän toimesta asetettu? Pubin henkilökunnan aktiivisuus päätypöytämme ääressä tuntuu hieman jopa nöyryyttävältä. Myyjä hymyilee kauniisti, mutta ei ”osaa” auttaa. No, ratkaisuna, että pääsemme edes ensimmäisestä tehtävästä eteenpäin ja saamme laukun auki, sovimme yhdessä ystäväni kanssa käyttää mysteerikirjeen mukana tulleita ns. lisävihjeitä. Nämä lisävihjeet toimivat juuri näissä jumitilanteissa ja ovat muodoltaan QR-koodeja. Avaamme kaikki apukoodit lopulta lukon avaamiseksi ja ymmärrämme ajattelemattomuutemme. Mysteeri on nimensä mukainen ja haastaa… Lähdemme laukusta löytyneiden tavaroiden perusteella kävelemään kohti _ _ _ _ _ _ A???? Niin, minne..? Ja ei kun matkaan…

Tämän enempää en haluakaan kertoa. Suosittelemme ystäväni kanssa todellakin lähtemään ja ennakkoluulottomasti kokeilemaan ko. mysteeriä. Mukaan tarvitset siis ainoastaan älyluurin, varsinkin jos esimerkiksi Tesoman paikallistuntemus ei ole aivan vahvinta alaasi. Mysteerin kohteet siis todella haastavat ja ovat yllättävän mukaansatempaavia. Onnistumisen tunnetta koet varmasti, varsinkin, jos vielä ilman lisävihjeitä selvität nämä noin kymmenkunta arvoitusta. Lopuksi pakko mainita, tarinan loppu on todella yllätyksellinen ja saa varmasti hymyn kasvoillesi.

Kiitos www.lahiomysteeri.com!!! Viihdyimme todella sen noin 1,5 tuntia.

-Juha T.