Pakohuonepeleistä tuttuja menetelmiä kannattaa soveltuvin osin hyödyntää myös Lähiömysteeriä ratkoessa. Mikäli menetelmät eivät ole entuudestaan tuttuja, voit noukkia alta vinkkejä, joista saattaa olla apua päästäksesi onnistuneeseen lopputulokseen. Aika kannattaa käyttää mahdollisimman tehokkaasti hyödyksi, vaikka Lähiömysteereihin varattu kaksituntinen kuulostaakin ruhtinaalliselta.

 

Ryhmäkoko

Valitse sopivan kokoinen ryhmä. Neljä – viisi pelaajaa on yleensä passeli määrä – joskin kaksinkin voi Lähiömysteeriä lähteä ratkomaan. Liian suuren ryhmän kanssa kulkiessa kommunikointi vaikeutuu ja kaikki pelaajat eivät välttämättä pysy kärryillä pelin tapahtumista.

 

Erilaiset vahvuudet

Peliryhmään kannattaa valita erilaisin hoksottimin varustettuja tyyppejä. Erityyppiset tehtävät vaativat erilaista lähestymistapaa ja tällöin auttaa, kun kaikilla ei ole samanlainen näkökulma asioihin. Mitä enemmän ryhmässä on erilaisia kykyjä, sitä nopeammin pulmiin keksitään ratkaisu.

 

Ajatelkaa ääneen

Lähiömysteeriä ratkottaessa kannattaa ajatella ääneen. Vaikka puhuja ei itse hoksaa olevansa ratkaisun jäljillä, joku toinen voi ääneen lausutuista ajatuksista vetää oikeanlaisia johtopäätöksiä ja peli etenee.

 

Tutkikaa kunnolla

Vaikka joku toinen pelaaja olisi jo tutkinut ja pohtinut jotakin asiaa, kannattaa kaikkien muidenkin pelaajien tutkia asia uudelleen ja miettiä toisenlaisia ideoita ja kokeilla muita käyttötapoja. Joskus peli jumittaa, kun ei anneta kaikkien kukkien kukkia.

 

Hosua ei kannata

Vaikka Lähiömysteeriä ratkotaankin aikaa vastaan, kannattaa pysähtyä rauhassa miettimään ratkaisuja, jolloin niihin todennäköisemmin keksitään oikeanlainen ratkaisu kuin turhaan hätäilemällä.

 

Vihjeitä saa käyttää

Lähiömysteerissä on pakohuonepelien tapaan käytettävissä vihjeitä auttamaan pelin etenemisessä. Jos jokin pulma ei muuten ota ratketakseen, kannattaa vihjeitä nolostelematta käyttää. Tarkoitus on ratkaista peli aikarajan sisällä ja siksi ei kannata liian pitkäksi aikaa jäädä jumittamaan yhteen tehtävään.

 

Vaatetus

Lähiömysteerissä liikutaan melko paljon ulkona, joten varustaudu hyvillä kengillä ja pukeudu sään mukaan. Kymmensenttisin koroin varustetut kengät eivät välttämättä ole paras jalkinevalinta Lähiömysteerikierrokselle.

Lue kävijäkokemus!

Näillä vinkeillä olet askeleen lähempänä ratkaisua – varaa oma Lähiömysteerikierroksesi pian!